Introductie

Iedere ondernemer komt op het punt te staan dat hij of zij de onderneming wil verkopen. Het is een gemiste kans als men hierover pas gaat nadenken als men vlak voor die overdracht staat. Aan de vooravond van het welverdiende pensioen, op het moment dat het niet meer (makkelijk) gaat of als zich een gegadigde aandient. Dit boekje geeft niet alleen tips voor het tijdig verkoopklaar maken van een bedrijf, het draagt ook bij aan het besef dat de lange termijn in de horeca net zoveel aandacht verdient als de korte termijn.

Adhoc horecamakelaars, Rabobank Nederland en BDO Accountants & Adviseurs hebben in dit boekje onderwerpen verzameld die van nut zijn bij verkoop (en aankoop). Dit is aangevuld met praktijkervaringen van een aantal horecaondernemers die hun zaak hebben verkocht. Alle partijen achter de inhoud van dit boekje staan dichtbij de praktijk en spreken de taal van de horecaondernemer. Maar het is aan u om te zien of er iets van uw gading bij is. Maak uw eigen horecahorizon helder.


PDF-document - 2,7 Mb